آخرین باری که برای یک دوست نامه نوشتم، حدود یک سال و نیم پیش بود. نامهای که البته هرگز پست نشد و ماند روی دستم. اگر این آخرین بار را کنار بگذارم، آخرین خاطراتم از نوشتن نامه برمیگردد به سالها پیش. به همان سالهایی که در فقط همسایۀ دیوار به دیوارمان تلفن داشت و اگر میخواستی با کسی در تماس باشی، چارهای جز نوشتن نامه نبود. گمانم هفت یا هشت سالم بود و وقتهایی که مادر یا خالهها دست به کاغذ و قلم میشدند، آخرین سطرهای کاغذشان مال من بود. البته که فقط بلد بودم با یکی دو جوک بیمزه خطهای آخر نامه را پر کنم و تازه نوشتن همین چند خط هم لااقل یک ساعت زمان میبرد.
فکر میکنم بیشترمان یکی دو خاطرۀ شیرین از نامهنویسی داشته باشیم و احساس دلچسب نوشتن چند خط نامه را چشیده باشیم. خلاصه این شد که دیروز به ذهنم رسید بد نیست یک بازی وبلاگی با همین موضوع راه بیاندازیم. مثلاً نوشتن نامه برای یک دوست دور. خیلی دور، آنقدر دور که حتی وجود خارجی هم نداشته باشد!
میدانم کمی گیج شدید. سادهتر بگویم، چشمهایتان را ببندید و وارد دنیای ذهنتان شوید و ببینید دوست دارید کدام یک از شخصیتهای داستانی، کارتونی یا فیلمهای سینمایی را به عنوان یک رفیق در کنار خود داشته باشید؟ دوست دارید کدام یکی از این شخصیتها، یک موجود واقعی در همین دنیای واقعی باشد؟ رفیقی که بشود برایش نامه نوشت و از حال و هوای زندگی گفت و سر درد و دل را برایش باز کرد.
مثلاً خودم همیشه دوست داشتم ماهیسیاه کوچولو رفیق شفیق زندگیام باشد. یا دوست داشتم یکبار هم که شده در زندگی با آقای ووپی، سر یک میز بنشینم. گاهی هم برایش نامه بنویسم و هرچه در ذهنم میگذرد را به او بگویم؛ به این امید که از توی کمد درهم و برهمش راهحلی برای مشکلات زندگیام پیدا کند. همین. به همین سادگی.
قانون؟
فکر نمیکنم برای این بازی به قانون خاصی نیاز داشته باشیم. سراغ هر شخصیتی (از هر کتاب و فیلم و کارتونی) میتوانید بروید و برایش نامه بنویسید. از هرچه دوست دارید بنویسید و هرچقدر که دوست داشتید بنویسید. همین و بس.
فقط اینکه هدفمان از این بازی دورهم بودن است و دور شدن از فضای کسالتبار این روزها. امیدوارم کمی هم نگرانیهای این روزهایمان را کم کند. پس برای اینکه دورهمی بزرگتری داشته باشیم، لطف کنید و دو، سه نفر از دوستانی که دارید را هم به این دورهمی وبلاگی دعوت کنید. (ارسال لینک مطلب هم فراموشتان نشود.)
همین و ارادتمند. :)
درباره این سایت