هرکدام از ما در زمینهای خاص بیشتر کتاب خواندهایم. یکی از فلسفه بیشتر خوانده است و یکی از تاریخ، دین، اسطوره، عکاسی، موسیقی، داستان، ادبیات کودک، شعر، رمان، برنامهنویسی، آموزش زبان، روانشناسی و یا هرچیز دیگری. خلاصه اینکه دانستههایمان در حوزهای که تخصصیتر دنبالش میکنیم بیشتر است و آشناییمان با کتابهای آن حوزه هم.
منظور؟ منظور اینکه میخواهم خواهش کنم، هرکس در هر حوزهای که با آن آشنایی بیشتری دارد، یک تا چند کتاب را معرفی کند.
آشنایی با حوزههای فکری متفاوت و ورود پیدا کردن به آنها کار سختی است. ولی اگر بدانید که بهتر است از کجا شروع کنید، کار به مراتب آسانتر میشود.
خودم را مثال میزنم. روزهای اولی که میخواستم دربارۀ داستان بیشتر بخوانم توصیههای چند دوست وبلاگنویس (زمزمههای تنهایی، خورشید و آرزوهای نجیب) بسیار به کارم آمد. یا زمانی که دنبال مطالعه بیشتر دربارۀ جامعهشناسی بودم کتابهایی که «هشتحرفی» معرفی کرده بود کمک زیادی کرد. حتی اگر عقبتر بیایم، اولین روبروییام با دنیای رمانهای علمی تخیلی را یک دوست رقم زد. آنهم با معرفی کتابهای «ژول ورن». اولین مرتبهای که سراغ داستانهای ایرانی رفتم هم با «یکی بود یکی نبود-جمااده» شروع شد، که آن را مسئول کتابخانه داد و گفت بخوان. اولین رمانی که از «پائولو کوئیلو» خواندم هم «شیطان و دوشیزه پریم« بود. فکر میکنم تعطیلات عید بود و کتاب را خاله با خودش آورده بود. خواسته یا ناخواسته باعث شد من چند کتاب دیگر کوئیلو را هم بعدها بخوانم.
خلاصۀ مطلب اینکه همۀ ما اغلب موارد کتابهایمان را با توصیۀ دیگران انتخاب میکنیم و نمیتوانیم منکر تأثیر آنها در انتخابهایمان شویم.
به همین جهت است که میخواهم این لطف را بکنید و در هر حوزهای که مطالعه و فعالیت بیشتری دارید(یا داشتهاید.)، یک یا چند کتاب مفید را معرفی کنید. (برای هر کتاب یکی دو خط هم توضیح بنویسید که دیگر عالی است.)
فرقی هم نمیکند شاخهای که در آن زیاد کتاب خواندهاید مثلاً رمانهای فانتزی و علمیتخیلی باشد یا اصول فلسفه و منطق. فقط این نکته را در نظر بگیرید که کتابها را برای مخاطبی معرفی میکنید که ممکن است اولین روبرویاش با شاخۀ موردنظر باشد. پس حواستان بیشتر به ساده بودن و قابل فهم بودن کتاب باشد.
پینوشت: حالا که نزدیک نمایشگاه کتاب تهران هستیم، شاید این پست و کتابهای پیشنهادیاش هم به کارتان بخورد.
درباره این سایت